Szűrés
Gyártó/Márka
Életkor
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pick Pack szállítás

Pick Pack Pontok

Tanúsítvány
SSL Certificate
Termék részletek


Kézszobor készítő por negatív forma készítéshez, 300 g, extra rugalmas, gyors

Kézszobor készítő por negatív forma készítéshez, 300 g, extra rugalmas, gyors
 • Kézszobor készítő por negatív forma készítéshez, 300 g, extra rugalmas, gyors
2 790 Ft
Készíts élethű lenyomatot gyermeked, unokád kezéről-lábáról, vagy lányod-fiad kézfogójáról, nagyszüleid dolgos kezeiről! Ezeket a vissza nem térő pillanatokat érdemes szoborként is megörökíteni!
A Kézszobor készítő porral pillanatok alatt el tudod készíteni a kézről-lábról levett negatív formát (öntőformát), amit utána kerámiaporral, betonnal, gipsszel kiöntve szoborként láthatod viszont.

Extra gyorsan megkötő, rendkívüli részletgazdagságot visszaadó szoborkészítő por formavételhez. Alkalmas gyerek vagy felnőtt kéz, láb, illetve összekulcsolódó kéz szoborcsoport vagy kéz-láb lenyomat egyszer használható öntőformájának elkészítéséhez. Edénytől függően 1 nagyobb, 2 kisebb szobor, több relief forma készítésére elegendő! Egészségre káros anyagot nem tartalmaz!
 • Az extra gyorsan megkötő, rendkívüli részletgazdagságot visszaadó szoborkészítő por alkalmas gyerek vagy felnőtt kéz, láb, illetve összekulcsolódó kéz szoborcsoport vagy kézláb lenyomat egyszer használható öntőformájának elkészítéséhez.

  Hozzávalók:

  Hobbyművész Kézszobor készítő por
  Hobbyművész Kerámiapor vagy
  Hobbyművész Hobbibeton, modellgipsz
  víz
  műanyag-edény

  Válasszunk egy megfelelő méretű műanyag edényt (tejfölös,fagyis, öblítős, üdítős, stb.) ami nem túl nagy, de elfér bennea tervezett szobor, kompozíció. Mindent készítsünk elő a formavételhez, mert a masszabekeverése és a formavétel között max. 45 másodpercáll rendelkezésre!

  Ha nincs szükség a teljes mennyiségre, akkormérjük ki konyhamérlegen a por és víz mennyiségét.100 g porhoz 2,7-3 dl víz.Langyos vizet használjunk, mert a meleg víz gyorsítjaaz amúgy is extragyors kötési időt!

  A megfelelő edénybe öntsünk 8-9 dl vizet, majd szórjuk bele a 300 g szoborkészítő port és már szórás közben is keverve (elektromos habverővel, kanállal, kézzel) gyorsan dolgozzuk homogén állapotúra (rózsaszínre vált). Ne essünk kétségbe, ha néhol kicsit foltos, pár sűrűbb masszacsomó is van benne, mert nagyon gyorsan köt!

  Azonnal nyomjuk a masszába a kezet-lábat és mozgassuk, hogy a massza tökéletesen körbevegye (ne maradjon levegőbuborék mellette), majd a megfelelő kéztartásban tartsuk mozdulatlanul 1-2 percig, míg a massza megköt.

  Vízzel öntsük tele az elkészített negatív formát, és ezt a kimért vízmennyiséget öntsük keverőedénybe, majd szórjunk bele annyi kerámiaport (lehet gipsz is, csak az gyengébb, törékenyebb), amennyit elnyel.

  Keverjük csomómentesre a masszát és öntsük egy részét a formába. Forgassuk meg, hogy minden kis részletbe belefolyjon, ne maradjon levegőbuborék az ujjak hegyénél, ha a kéztartásnál azok felfelé álltak.

  Ezután öntsük addig a formát, ameddig szeretnénk, hogy a szobor talpa legyen. (Ha a negatív formát teljesen elfedjük kerámia masszával, akkor széles talpazaton fog állni a kéz.)

  Az alapanyagtól függően (kerámiapor, gipsz, beton) 1-2 nap kötési idő után vegyük ki a műanyag-edényből a kiöntött formát

  A szobor talpától kiindulva törjük, bontsuk le a kéz-láb szoborról a negatív formát. A vastagabb részeknél szükség esetén kívülről befelé haladva késsel, sniccerrel bevághatjuk a formát, hogy a szobrot sérülésmentesen tudjuk kibontani.

  Az ujjak közötti résekből, óvatosan piszkáljuk ki a forma maradványait, és ha kell, a kisebb hibákat csiszolással javítsuk ki. A kiöntött szobor száradás után festhető, antikolható, tetszés szerint díszíthető.

 • Cikkszám
  H_02028
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés